COSMOTE: 0766 716 614
Vodafone: 0728 533 111
Orange: 0753 354 920
Trimite mesaj

Siameza de vanzare

 

Pisica Siameza - Personalitate 
 
Unele pisici  par sa creada ca un simplu tors sau o mangaiere prietenoasa vorbesc mai tare decat cuvintele. Pisicile siameze nu fac parte din aceasta categorie ele fiind cunoscute pentru talentul lor de a  comunica celor alesi de ele  ideile si dorintele lor  intr-un mod foarte clar. Daca obeserva ca nu intrati in ”dialog” cu ele, sunt bucuroase sa insiste cu mieunatul (”monologul”) pana reusesc sa va atraga atentia. Acestea nu sunt deloc mieunaturi fara sens, conform spuselor iubitorilor de siameze, ci incercari reale de comunicare. Pentru unii iubitori de pisici, care prefera ca felina lor sa fie vazuta nu auzita, mieunatul ca un zornait permanent (unii il numesc urlet) poate deveni un pic enervant. Dar iubitorii de Siameze nu le-ar iubi atat de mult daca ar fi altfel.
 
Siameza,o pisica sociabila, dependenta de cei dragi, tanjeste dupa implicarea activa in viata dumneavoastra. Ca si micutu miel al lui Mary, ele vor sa va urmeze pas cu pas. Siamezele pot fi imprevizibile in comportament si pot parea detasate si dezinteresate dar asta este doar teatru. Siamezele au nevoie sa fie tratate cu respect, rabdare si au mare nevoie de afectiune, in cazul in care va doriti o relatie apropiata si tandra cu pisica dumneavoastra. Siamezele vor suferi daca sunt lasate singure prea mult timp.
 
Pisica Siameza - Caracteristici
 
Siameza apare in patru sau mai multe culori, functie de asociatia de care apartineti. Asociatia Iubitorilor de Pisici recunoaste patru culori la pisicile Siameze : gri, ciocolata (maro), albastra si liliachiu (numita ”frost” in unele asociatii). Exemplarele albastre si cele maro au fost bine descrise in ”Cartea  cu Poeme despre Pisici”, asadar nu este surpinzator faptul ca pisicile Siameze care au gena recesiva a factorului de depigmentare a culorii, care schimba nuanta gri in albastru si ciocolata (maro) in liliachiu, era prezenta in gena Siamezelor inca de la inceputuri. Siamezele roscate (numite deasemenea si ”flame”) sau cele cu extremitati crem, sau tarcate (o mixtura cu extremitatile patate in negru si rosu sau alte culori diluate, numite deasemenea si ”tortoiseshell”), sau vargate ( cu dungi de culoare la extremitati), toate aceste varietati sunt numite ”Pisici cu parul scurt si cu extremitati colorate (”Colorpoint Shorthair”) in Asociatia Iubitorilor de Pisici, desi majoritatea celorlalte asociatii le considera variatii ale siamezei. Exemplarele roscate si crem au fost create prin incrucisarea intre Siameze,  Abyssiniane si pisica domestica cu parul scurt, roscat.
 
Modelul Himalayan, cum este numit stilul cu extremitati exclusiv colorate, este numit dupa rasa de iepuri care prezinta acelasi tip de blana .Culoarea este limitata numai in zonele fetei, urechilor, labutelor si cozii in timp ce corpul va avea o culoare mult mai deschisa. Concentratia culorii este pastrata numai la extremitati cu ajutorul unei enzime controlate de temperatura aceasta provocand nuantarea culorii in zonele corpului plasate cel mai departe de sistemul cardiovascular. Cu cat mediul este mai racoros, cu atat culoarea va deveni mai intensa. Puii de Siameza sunt nascuti albi, datorita caldurii corpului mamei lor si isi dezvolta culorile la extremitati la maturitate.
 
Pisica Siameza - Istoric
 
Pisica Siameza este una din cele mai vechi rase domestice si are o istorie la fel de luncga si de colorata ca pisica insasi. Siameza este (fara indoiala) cea mai usor de recunoscut rasa de pe planeta. Aceste pisici lingusitoare, cu ochi albastri ca cerul  si firea deschisa, originara din Thailanda (fostul Siam, de unde si numele rasei), unde erau animalele de companie pretuite ale familiei regale, erau considerate ca purtatorii sufletelor regale catre lumea de dincolo.
Exista legende si mituri despre Siameze din cele mai vechi timpuri, inclusiv povesti fanteziste despre trasaturile acesteia.O astfel de poveste ne relateaza ca pisicile de la templul sacru ale saimezelor, insarcinate cu paza unei vaze valoroase, si-au rasucit coada in jurul vazei si au fixat-o cu ochii cu o asemenea intensitate incat, se spune, ca de atunci ele se uita incrucisat. O alta legenda ne povesteste cum in antichitate pisicile Siameze aveau misiunea sa pazeasca inelele printeselor: pisicile pastrau inelele pe coada astfel varful cozii lor s-a indoit pentru a nu lasa inelel sa alunece de pe coada.
 
Pisica Siameza este descrisa si reprezentata in ”Cartea cu Poeme despre Pisici”, un manuscris editat in orasul Ayudha intre 1350 cand orasul a luat fiinta si 1767 cand orasul a fost ars de catre invadatori. Ilustratiile din manuscris arata in mod clar pisici cu corpul si picioarele subtiri care au o blana de culoare deschisa si cu o culoare mai inchisa la urechi, coada si labute. Cartea descrie aceste pisici colorate la extremitati ca avand ochii rosii, posibil din cauza faptului ca ochii acestei rase par rosii cand reflecta lumina, lucrul atestat de orice fotograf pasionat de pisici.
 
Nimeni nu este in totalitate sigur cand a fost importata in Anglia pisica Siameza. Cele mai timpurii documente atesta faptul ca o pereche de Siameze a fost daruita surorii consulului general al Marii Britanii in Bangkok in 1884, care a expus pisicile anul urmator la Londra. Totusi, Siamezele au fost expuse cu 13 ani inainte (in 1871) la prima expozitia moderna de pisici la Sydenham, palatul ”London's Crystal”unde ele au fost descrise intr-un mod nu prea apreciativ ca fiind o pisica ”nefireasca, de cosmar”.
 
In ciuda mediatizarii negative, pisicile Siameze au devenit imediat populare printre iubitorii de pisici Britanici. La acea vreme Siamezele erau cunoscute datorita ochilor incrucisati si cozii lor indoite in varf (in forma de carlig); acestea nu au fost considerate defecte de conformare decat mai tarziu. Primul standard Britanic scris in 1892 si rescris in 1902, descrie pisica Siameza ca fiind o ”aparitie uimitoare de talie medie,daca e mai corpolenta nu trebuie sa fie prea robusta, deoarece aceasta ar distrage atentia de la aspectul lor zvelt, mult admirat...deasemenea elementul distinctiv foarte important era indoitura din varful cozii.”
 
Rasa trebuie sa fi fost obisnuita cu casele exclusiviste din anii petrecuti in familiile regale; se spune ca prima Siameza care a ajuns in America a locuit la ”Casa Alba”. Se spune deasemenea ca o pisica Siameza a fost daruita doamnei Rutherford Hayes in 1878 de catre consulul britanic David Stickles. O alta istorioara ne povesteste despre faptul ca Siameza a ajuns in America in 1890, daruita unui american de catre regele Siam-ului. 
Siameza a ajuns cu siguranta in America la inceputurile anilor 1900 cand acestea au inceput sa apara la expozitiile de specialitate din America. Rasa sa catarat imediat spre varful preferintelor iubitorilor de pisici si astazi este cea mai populara pisica din Statele Unite, si a treia cea mai populara din lume conform statisticilor Asociatiei Iubitorilor de Pisici (Maine Coon a luat Siamezei locul doi in 1992)
 
Datorita popularitatii ei, rasa a contribuit prin incrucisare la dezvoltarea altor rase moderne si aici includem: Ocicat, Himalayan, Burmese, Tonkinese, Snowshoe si numeroase rase orientale (Orientala cu par scurt, Orientala cu par lung, pisica cu par scurt colorata la extremitati, pisica cu par lung colorata la extremitati, Balineza si Javaneza)
Desi Siameza Extrema este favorita in expozitii, modelul traditional sau cel de moda veche (cunoscut deasemenea cu numele de ”Applehead”) are multi sustinatori printre crescatorii si iubitorii de pisici care doresc sa pastreze Siameza Traditionala. Crescatorii  considera ca Siameza traditionala, cu forme mai rotunde si cu un corp mai greu este mai apropiata de forma pisicii care a existat inainte ca oamenii sa isi manifeste interesul fata de ele.
 
Asociatia Traditionala a Pisicilor, fondata de Diana Finerman, se ocupa cu pastrarea, protejarea, perpetuarea si promovarea Siamezei Traditionale.
Pe de alta parte, crescatorii de pisici Siameze Extreme,considera ca, corpul extrem este cel original dar care a fost alterat prin intermediul unor incrucisari suspecte in anii de inceput. Ei sunt dedicati pastrarii elegantei naturale si fine a Siamezei Extreme.
 
Iubitorii de Siameze Traditionale si Extreme se tachineaza reciproc asupra diferentelor de stil si este greu de spus care are dreptate. Ilustratiile siamezelor din ”Cartea de Poeme a Pisicilor” ne-o arata cu picioarele si coada lungi si zvelte; totusi tipul de corp poate fi ori Extrem ori Traditional depinde de punctul de vedere al fiecaruia. Insa ambele parti au cazut de acord asupra unui aspect: Siameza este un companion minunat. Daca cautati o pisica cu personalitate, cu o natura neastamparata si cu talet la comunicare, atat Siameza Traditionala cat si Siameza Extrema sunt indicate. Daca cautati succesul la expozitiile de specialitate, Siameza Extrema este favorizata.
COSMOTE | 0766 716 614
VODAFONE | 0728 533 111
ORANGE | 0753 354 920
Siameza de vanzare


 

Pisica Siameza - Personalitate 
 
Unele pisici  par sa creada ca un simplu tors sau o mangaiere prietenoasa vorbesc mai tare decat cuvintele. Pisicile siameze nu fac parte din aceasta categorie ele fiind cunoscute pentru talentul lor de a  comunica celor alesi de ele  ideile si dorintele lor  intr-un mod foarte clar. Daca obeserva ca nu intrati in ”dialog” cu ele, sunt bucuroase sa insiste cu mieunatul (”monologul”) pana reusesc sa va atraga atentia. Acestea nu sunt deloc mieunaturi fara sens, conform spuselor iubitorilor de siameze, ci incercari reale de comunicare. Pentru unii iubitori de pisici, care prefera ca felina lor sa fie vazuta nu auzita, mieunatul ca un zornait permanent (unii il numesc urlet) poate deveni un pic enervant. Dar iubitorii de Siameze nu le-ar iubi atat de mult daca ar fi altfel.
 
Siameza,o pisica sociabila, dependenta de cei dragi, tanjeste dupa implicarea activa in viata dumneavoastra. Ca si micutu miel al lui Mary, ele vor sa va urmeze pas cu pas. Siamezele pot fi imprevizibile in comportament si pot parea detasate si dezinteresate dar asta este doar teatru. Siamezele au nevoie sa fie tratate cu respect, rabdare si au mare nevoie de afectiune, in cazul in care va doriti o relatie apropiata si tandra cu pisica dumneavoastra. Siamezele vor suferi daca sunt lasate singure prea mult timp.
 
Pisica Siameza - Caracteristici
 
Siameza apare in patru sau mai multe culori, functie de asociatia de care apartineti. Asociatia Iubitorilor de Pisici recunoaste patru culori la pisicile Siameze : gri, ciocolata (maro), albastra si liliachiu (numita ”frost” in unele asociatii). Exemplarele albastre si cele maro au fost bine descrise in ”Cartea  cu Poeme despre Pisici”, asadar nu este surpinzator faptul ca pisicile Siameze care au gena recesiva a factorului de depigmentare a culorii, care schimba nuanta gri in albastru si ciocolata (maro) in liliachiu, era prezenta in gena Siamezelor inca de la inceputuri. Siamezele roscate (numite deasemenea si ”flame”) sau cele cu extremitati crem, sau tarcate (o mixtura cu extremitatile patate in negru si rosu sau alte culori diluate, numite deasemenea si ”tortoiseshell”), sau vargate ( cu dungi de culoare la extremitati), toate aceste varietati sunt numite ”Pisici cu parul scurt si cu extremitati colorate (”Colorpoint Shorthair”) in Asociatia Iubitorilor de Pisici, desi majoritatea celorlalte asociatii le considera variatii ale siamezei. Exemplarele roscate si crem au fost create prin incrucisarea intre Siameze,  Abyssiniane si pisica domestica cu parul scurt, roscat.
 
Modelul Himalayan, cum este numit stilul cu extremitati exclusiv colorate, este numit dupa rasa de iepuri care prezinta acelasi tip de blana .Culoarea este limitata numai in zonele fetei, urechilor, labutelor si cozii in timp ce corpul va avea o culoare mult mai deschisa. Concentratia culorii este pastrata numai la extremitati cu ajutorul unei enzime controlate de temperatura aceasta provocand nuantarea culorii in zonele corpului plasate cel mai departe de sistemul cardiovascular. Cu cat mediul este mai racoros, cu atat culoarea va deveni mai intensa. Puii de Siameza sunt nascuti albi, datorita caldurii corpului mamei lor si isi dezvolta culorile la extremitati la maturitate.
 
Pisica Siameza - Istoric
 
Pisica Siameza este una din cele mai vechi rase domestice si are o istorie la fel de luncga si de colorata ca pisica insasi. Siameza este (fara indoiala) cea mai usor de recunoscut rasa de pe planeta. Aceste pisici lingusitoare, cu ochi albastri ca cerul  si firea deschisa, originara din Thailanda (fostul Siam, de unde si numele rasei), unde erau animalele de companie pretuite ale familiei regale, erau considerate ca purtatorii sufletelor regale catre lumea de dincolo.
Exista legende si mituri despre Siameze din cele mai vechi timpuri, inclusiv povesti fanteziste despre trasaturile acesteia.O astfel de poveste ne relateaza ca pisicile de la templul sacru ale saimezelor, insarcinate cu paza unei vaze valoroase, si-au rasucit coada in jurul vazei si au fixat-o cu ochii cu o asemenea intensitate incat, se spune, ca de atunci ele se uita incrucisat. O alta legenda ne povesteste cum in antichitate pisicile Siameze aveau misiunea sa pazeasca inelele printeselor: pisicile pastrau inelele pe coada astfel varful cozii lor s-a indoit pentru a nu lasa inelel sa alunece de pe coada.
 
Pisica Siameza este descrisa si reprezentata in ”Cartea cu Poeme despre Pisici”, un manuscris editat in orasul Ayudha intre 1350 cand orasul a luat fiinta si 1767 cand orasul a fost ars de catre invadatori. Ilustratiile din manuscris arata in mod clar pisici cu corpul si picioarele subtiri care au o blana de culoare deschisa si cu o culoare mai inchisa la urechi, coada si labute. Cartea descrie aceste pisici colorate la extremitati ca avand ochii rosii, posibil din cauza faptului ca ochii acestei rase par rosii cand reflecta lumina, lucrul atestat de orice fotograf pasionat de pisici.
 
Nimeni nu este in totalitate sigur cand a fost importata in Anglia pisica Siameza. Cele mai timpurii documente atesta faptul ca o pereche de Siameze a fost daruita surorii consulului general al Marii Britanii in Bangkok in 1884, care a expus pisicile anul urmator la Londra. Totusi, Siamezele au fost expuse cu 13 ani inainte (in 1871) la prima expozitia moderna de pisici la Sydenham, palatul ”London's Crystal”unde ele au fost descrise intr-un mod nu prea apreciativ ca fiind o pisica ”nefireasca, de cosmar”.
 
In ciuda mediatizarii negative, pisicile Siameze au devenit imediat populare printre iubitorii de pisici Britanici. La acea vreme Siamezele erau cunoscute datorita ochilor incrucisati si cozii lor indoite in varf (in forma de carlig); acestea nu au fost considerate defecte de conformare decat mai tarziu. Primul standard Britanic scris in 1892 si rescris in 1902, descrie pisica Siameza ca fiind o ”aparitie uimitoare de talie medie,daca e mai corpolenta nu trebuie sa fie prea robusta, deoarece aceasta ar distrage atentia de la aspectul lor zvelt, mult admirat...deasemenea elementul distinctiv foarte important era indoitura din varful cozii.”
 
Rasa trebuie sa fi fost obisnuita cu casele exclusiviste din anii petrecuti in familiile regale; se spune ca prima Siameza care a ajuns in America a locuit la ”Casa Alba”. Se spune deasemenea ca o pisica Siameza a fost daruita doamnei Rutherford Hayes in 1878 de catre consulul britanic David Stickles. O alta istorioara ne povesteste despre faptul ca Siameza a ajuns in America in 1890, daruita unui american de catre regele Siam-ului. 
Siameza a ajuns cu siguranta in America la inceputurile anilor 1900 cand acestea au inceput sa apara la expozitiile de specialitate din America. Rasa sa catarat imediat spre varful preferintelor iubitorilor de pisici si astazi este cea mai populara pisica din Statele Unite, si a treia cea mai populara din lume conform statisticilor Asociatiei Iubitorilor de Pisici (Maine Coon a luat Siamezei locul doi in 1992)
 
Datorita popularitatii ei, rasa a contribuit prin incrucisare la dezvoltarea altor rase moderne si aici includem: Ocicat, Himalayan, Burmese, Tonkinese, Snowshoe si numeroase rase orientale (Orientala cu par scurt, Orientala cu par lung, pisica cu par scurt colorata la extremitati, pisica cu par lung colorata la extremitati, Balineza si Javaneza)
Desi Siameza Extrema este favorita in expozitii, modelul traditional sau cel de moda veche (cunoscut deasemenea cu numele de ”Applehead”) are multi sustinatori printre crescatorii si iubitorii de pisici care doresc sa pastreze Siameza Traditionala. Crescatorii  considera ca Siameza traditionala, cu forme mai rotunde si cu un corp mai greu este mai apropiata de forma pisicii care a existat inainte ca oamenii sa isi manifeste interesul fata de ele.
 
Asociatia Traditionala a Pisicilor, fondata de Diana Finerman, se ocupa cu pastrarea, protejarea, perpetuarea si promovarea Siamezei Traditionale.
Pe de alta parte, crescatorii de pisici Siameze Extreme,considera ca, corpul extrem este cel original dar care a fost alterat prin intermediul unor incrucisari suspecte in anii de inceput. Ei sunt dedicati pastrarii elegantei naturale si fine a Siamezei Extreme.
 
Iubitorii de Siameze Traditionale si Extreme se tachineaza reciproc asupra diferentelor de stil si este greu de spus care are dreptate. Ilustratiile siamezelor din ”Cartea de Poeme a Pisicilor” ne-o arata cu picioarele si coada lungi si zvelte; totusi tipul de corp poate fi ori Extrem ori Traditional depinde de punctul de vedere al fiecaruia. Insa ambele parti au cazut de acord asupra unui aspect: Siameza este un companion minunat. Daca cautati o pisica cu personalitate, cu o natura neastamparata si cu talet la comunicare, atat Siameza Traditionala cat si Siameza Extrema sunt indicate. Daca cautati succesul la expozitiile de specialitate, Siameza Extrema este favorizata.

Pisici de vanzareDog Shop este constituit dintr-un colectiv unit, sudat in ani, de profesionisti, atat in crestrea cat si in selectia pisicilor de rasa. Scopul pentru care am creat acest site este acela de a promova minunata lume a pisicilor de rasa. In acest scop acest site descrie cu lux de amanunte fiecare rasa de pisici: informatii despre istoricul rasei, personalitate si temperament, ingrijire, socializare, caracteristici de rasa s.a.m.d.

Personalul de la departamentul comercial va sta la dispozitie cu absolut orice informatie care sa va determine in alegerea rasei feline potrivite stilului dumneavoastra de viata.

Contact
COSMOTE | 0766 716 614
VODAFONE | 0728 533 111
ORANGE | 0753 354 920